Oi maamme ja DaVinci Resolve

Ylellä on käynnissa Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi kiinnostava projekti Oi maamme! Projektin tarkoituksena on, että tavalliset suomalaiset tekevät arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia, joita sitten julkaistaan Yle Areenassa. Tätä kirjoittaessa sivuilta on ladattavissa kolme eri teemaan keskittyvää materiaalipakettia. Teemat ovat muoti ja kauneus, vapaa-aika sekä liikenne ja turmat. Moottoriajoneuvoista kiinnostuneena tartuin viimeksimainittuun aiheeseen. Toki arvostan muotia ja kauneutta sekä vapaa-aikaakin, eli taidanpa tehdä videot niistäkin.

Ennen oman elokuvan tekemisen aloittamista kannattaa lukea ohjeet, mikäli haluat elokuvasi julkaistavan Areenassa. Ylen ulkopuolisia materiaaleja ei saa käyttää ja alku- sekä lopputekstien on oltava ohjeiden mukaisia. Monimutkaisista ohjeista tai rajoitteista ei onneksi ole kyse, mutta on helpompi ottaa ne heti alusta asti huomioon kuin muokata jo valmista elokuvaa ohjeistuksen mukaiseksi, kuten itse jouduin tekemään.

Arkistofilmien lisäksi sivuilta on ladattavissa musiikkia ja Ylen arkiston äänitehosteita voi myös käyttää. Tekijänoikeuksien alaista musiikkia ei saa käyttää, mutta mikään ei tietenkään estä säveltämästä itse musiikkia elokuvaasi.

Minulla ei ollut koneella varsinaista videoeditointiohjelmaa, joten latasin suosituksesta Blackmagic Designin DaVinci Resolve -ohjelman (kiiitos vinkistä Mikko!). Alunperin tämä ohjelma on ymmärtääkseni tarkoitettu värinkorjailuun, mutta jopa kaltaiseni noviisi onnistui sillä videon editoimaan melko helposti. Toki joskus aiemmin olen vastaavia ohjelmia käyttänyt, etten ehkä aivan nollasta lähtenyt.

DaVinci Resolvea uskallan kyllä suositella tähän projektiin, sillä mitään ominaisuuksia en ainakaan itse jäänyt kaipaamaan.

 

No miten sitten videotaideteokselleni kävi? Kyllähän se Yle Areenassa julkaistiin. Käy katsomassa menestysteos Moottorin murinaa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.